De Centraal-Afrikaanse Republiek blijft een van de meest vergeten crisissen ter wereld.

Centraal-Afrikaanse Republiek

De Centraal-Afrikaanse Republiek (CAR) bevindt zich op een kruispunt van twee regio’s en twee volkeren: sahel en savanne, moslims en christenen. Sinds 2013 kent het land ongezien geweld, dat nog steeds mensenlevens verwoest.

Op een bevolking van ongeveer 4,6 miljoen inwoners zijn 688.700 mensen intern ontheemd en 542.380 naar buurlanden gevlucht. Bijna de helft van de inwoners word met voedselonzekerheid geconfronteerd.

Wij ondersteunen de lokale Caritas in haar werking, bijvoorbeeld in de kampen voor intern ontheemden die door Caritas beheerd worden: algemene coördinatie, identificeren van begunstigden, comités opzetten, sensibilisering rond hygiëne en sanitaire voorzieningen...

in Centraal-Afrikaanse Republiek

+ -