De Centraal-Afrikaanse Republiek blijft een van de meest vergeten crisissen ter wereld.

Centraal-Afrikaanse Republiek

De Centraal-Afrikaanse Republiek (CAR) bevindt zich op een kruispunt van twee regio’s en twee volkeren: sahel en savanne, moslims en christenen. Sinds 2013 kent het land ongezien geweld, dat nog steeds mensenlevens verwoest.

Op een bevolking van ongeveer 4,6 miljoen inwoners zijn 688.700 mensen intern ontheemd en 542.380 naar buurlanden gevlucht. Humanitaire organisaties schatten dat bijna de helft van de inwoners in 2018 met voedselonzekerheid geconfronteerd zal worden.

Samen met onze lokale partner helpen we de intern ontheemden en de lokale boeren van Bozoum op weg met zaaigoed, gereedschap en de nodige technische vorming. Christenen en moslims, schouder aan schouder op het veld, kiemen voor een vreedzame samenleving.

in Centraal-Afrikaanse Republiek

+ -

Nieuws "Centraal-Afrikaanse Republiek"

Projecten "Centraal-Afrikaanse Republiek"

Caritas International België

Honderden vrijwilligers zeggen neen tegen onverschilligheid tegenover vluchtelingen in nood en zetten zich in voor Caritas International. En u, wenst u zich in te zetten voor de meest kwetsbaren  ?

Ik word vrijwilliger
Caritas International België

Ik doe een gift

Wat zouden we doen zonder u en uw vrijgevigheid  ? Dankzij uw gift draagt u bij tot de strijd tegen honger, armoede en geweld. Samen geven wij een tweede kans aan mensen die uw gift het meeste nodig hebben.

Ik doe een gift