De Centraal-Afrikaanse Republiek blijft een van de meest vergeten crisissen ter wereld.

Centraal-Afrikaanse Republiek :

In het kort

De Centraal-Afrikaanse Republiek (CAR) bevindt zich op een kruispunt van twee regio’s en twee volkeren: sahel en savanne, moslims en christenen. Sinds 2013 kent het land ongezien geweld, dat nog steeds mensenlevens verwoest.

Op een bevolking van ongeveer 4,6 miljoen inwoners zijn 688.700 mensen intern ontheemd en 542.380 naar buurlanden gevlucht. Bijna de helft van de inwoners wordt met voedselonzekerheid geconfronteerd.

Wij ondersteunen de lokale Caritas in haar werking, bijvoorbeeld in de kampen voor intern ontheemden die door Caritas beheerd worden: algemene coördinatie, identificeren van begunstigden, comités opzetten, sensibilisering rond hygiëne en sanitaire voorzieningen...

Caritas
International
in Centraal-Afrikaanse Republiek

+ -

Nieuws "Centraal-Afrikaanse Republiek"

Alle nieuwsberichten

Projecten "Centraal-Afrikaanse Republiek"

Alle projecten
Caritas International België

Vrijwilligerswerk

Honderden vrijwilligers zeggen neen tegen onverschilligheid tegenover vluchtelingen in nood en zetten zich in voor Caritas International. En u, wenst u zich in te zetten voor de meest kwetsbaren?

Ik word vrijwilliger
Caritas International België

Ik doe een gift

Wat zouden we doen zonder u en uw vrijgevigheid? Dankzij uw gift draagt u bij tot de strijd tegen honger, armoede en geweld. Samen geven wij een tweede kans aan mensen die uw gift het meeste nodig hebben.

Ik doe een gift