Conferentie: humanitaire projecten kunnen uw economische activiteiten stimuleren – 12 mei

Caritas International België Conferentie: humanitaire projecten kunnen uw economische activiteiten stimuleren – 12 mei
25/04/2014

De wegen van het bedrijfsleven en NGO’s kruisen elkaar niet vaak. Toch zijn de mogelijkheden voor samenwerking legio. Afspraak op 12 mei om 20u in CCIR Brussel voor een Franstalige conferentie gewijd aan het verschil dat uw bedrijf kan betekenen voor de boeren in Burundi, en voor Burundese vluchtelingen dicht bij huis.

Duurzaam partnerschap

Net als voor andere NGO’s, is het belangrijk voor Caritas International om de logica van “eenmalige schenking” om te zetten naar die van “duurzaam partnerschap” met de bedrijfswereld. In Burundi hebben Caritas International en haar partners concrete manieren gevonden: door boeren te ondersteunen met materiële hulp, opleidingen en begeleiding rond nieuwe structuren cultiveren ze de zin om te ondernemen in de Burundese heuvels. Maar ook dichterbij helpt Caritas International mensen die door conflicten hun land zijn ontvlucht. Ze helpt vluchtelingenfamilies integreren in België en begeleid hen tot aan hun tewerkstelling.

Gastsprekers

Met zijn nieuwste film over ontwikkelingsprojecten van Caritas International, dompelt filmmaker André Bossuroy ons onder in de werkelijkheid van Burundi. Grégory Claus, verantwoordelijk voor de activiteiten van Caritas International in Burundi, zal de responsstrategie van Caritas International in Burundi toelichten, terwijl Elisabeth Verniers, Cel Integratie van Caritas International, komt vertellen over de realiteit van het hervestigingsprogramma van Burundese vluchtelingen in België. Tenslotte zal Jean-Luc Rochet, CEO van BlueSky Regeneration, het ‘Blauwe’ model presenteren, een innovatief concept op vlak van automatische herverdeling.

De Franstalige conferentie – gratis toegang- vindt op 12 mei in Brussel plaats om 20:00u, in de lokalen van de CCIR, de Kamer van Koophandel en de Unie van Brusselse bedrijven. Avenue Louise 500 Louizalaan – B – 1050 Bruxelles / Brussel

Verwant nieuws

Alle nieuwsberichten