Getuigen gezocht voor scholenworkshop Between 2 Worlds

Caritas International België Getuigen gezocht voor scholenworkshop Between 2 Worlds
06/07/2018

Een educatieve workshop die verrijkend is voor leerlingen, leerkrachten én vluchtelingen, dat is de bedoeling van Between 2 Worlds. Vanaf volgend schooljaar voorzien we daarom ook coaching voor de vluchtelingen die in deze workshop willen komen getuigen.

“Ik reisde van Turkije naar België in een container, in ongeveer 8 dagen. Ik had in Irak een brief gekregen waarin stond: ‘Ofwel vertrek je, ofwel kies je de oplossing in de enveloppe’. In de enveloppe zat een kogel. Dat betekent dat ze je zullen vermoorden”, legt Aws uit. “Als je in Irak geleefd hebt, als je daar opgegroeid bent, is 8 dagen in een container niet zo moeilijk.”

De kracht van een persoonlijk verhaal

Een ontmoeting in de klas met iemand die zijn of haar vlucht- en levensverhaal vertelt, is voor leerlingen een unieke gelegenheid om zich in te leven in wat het betekent te moeten vluchten en een nieuw leven te beginnen. Ze kunnen vragen stellen en zich verder ontwikkelen tot actieve wereldburgers, open en solidair tegenover vluchtelingen. Daarom wil Caritas haar getuigenwerking voor de workshop Between 2 Worlds verder uitwerken.

Net omdat een persoonlijk verhaal zo krachtig kan zijn, ook voor de verteller zelf, bieden we begeleiding en omkadering aan vluchtelingen die hun verhaal willen delen met leerlingen uit de 2de en 3de graad secundair onderwijs. Voor elke workshop is er een gezamenlijke voorbereiding en debriefing.

Interesse?

Ben jij erkend als vluchteling of kreeg je subsidiaire bescherming?  Wil je jouw verhaal delen met jongeren en samen met ons deze workshop begeleiden? We zoeken mensen zoals jij, want we zijn ervan overtuigd dat elkaar ontmoeten kan leiden tot meer solidariteit. Hier lees je er alles over.

Verwant nieuws

Alle nieuwsberichten