Fiche 5: Video’s – vluchtelingen aan het woord

Caritas International België Fiche 5: Video’s – vluchtelingen aan het woord

© Isabel Corthier

© Isabel Corthier

24/08/2019

Wat is er beter om dit thema goed te begrijpen dan te luisteren naar het verhaal van vluchtelingen? In een video praten vluchtelingen over de reden om te vluchten, hun route en hun leven nadien. Aan de hand daarvan worden vragen gesteld om het nagesprek in goede banen te leiden.

Kenmerken

  • DOELGROEP: leerlingen van de 1ste, 2de en 3de graag van het secundair of elk ander publiek van jongeren tussen de 13 en 18 jaar oud.
  • DUUR: 15 minuten voor de video’s en 30 minuten voor de debriefing.

Download

Fiche 5: Video’s – Vluchtelingen aan het woord

Om dit document te openen heb je een wachtwoord nodig. Indien je dit nog niet hebt, volstaat het om simpelweg je gegevens in onderstaand formulier in te geven. Je krijgt onmiddellijk je wachtwoord en hebt hiermee gratis toegang tot alle fiches.

Onbeperkte toegang tot de pedagogische fiches
Privacy *
Wens je dit onderwerp verder uit te diepen? Aarzel niet om onze andere projecten te bekijken op deze site, of schrijf je in op onze nieuwsbrief.

hET VOLLEDIGE EDUCATIEF PAKKET

Het lesmateriaal Between 2 worlds is samengesteld uit 9 verschillende fiches. 3 daarvan zijn opgemaakt om je leerlingen de basisbegrippen en -concepten te doen begrijpen rond het vluchtelingenthema (fiche 1, 2 en 3). Er wordt gebruik gemaakt van verschillende methodieken om de lessen zo ludiek en interessant mogelijk te houden (foto’s, video’s, powerpoints, etc.). Klik hier om het volledige lessenpakket te downloaden.

> IK DOWNLOAD HET VOLLEDIGE LESMATERIAAL

Verwant nieuws

Alle nieuwsberichten