Team educatie: Wie zijn we en wat doen we?

Caritas International België Team educatie: Wie zijn we en wat doen we?
19/01/2022

3 creatieve koppen staan klaar om er in 2022 een sprankelend jaar van te maken. Het belooft een boeiend jaar te worden vol nieuwe projecten, met de lancering van het digitale platform “Other Talk”, de begeleiding van jonge Brusselaars in een mobiliseringsproject en de opmaak van een nieuwe educatieve tool rond onder meer samenleven. Maar welke gezichten gaan schuil achter het team educatie en wat doet elke collega? We stellen het team hier aan je voor.

Franstalige projecten en het team vakkundig geleid door Ariane Dewandre

Na 10 jaar met vluchtelingen te hebben gewerkt, besloot Ariane deze ervaring in te zetten in functie van het onderwijs. Sensibilisering rond migratie en samenleven en mensen warm maken voor een meer inclusieve samenleving, is haar ding. Ze ontwikkelt educatieve tools en geeft met veel passie opleidingen aan leraren, studenten of partners. Tenslotte begeleidt ze schoolprojecten met onze partners Justice et Paix en het Rode Kruis. Haar ervaring op het terrein is een bron van inspiratie voor elk educatief project.

Caritas International België Team educatie: Wie zijn we en wat doen we?

Nederlandstalige projecten enthousiast getrokken door Nele Bossens

Nele werkt sinds oktober 2021 binnen het educatieteam. Daarvoor gaf ze een achttal jaren vormingen aan onder meer jongeren en anderstalige nieuwkomers in verschillende sectoren. Ook het secundair onderwijs is haar niet vreemd, gezien zij binnenkort een educatieve masteropleiding afrondt. Bij Caritas verzorgt ze het educatief aanbod aan Nederlandstalige kant: in partnerschap met School Zonder Racisme begeleidt ze schooltrajecten, ze ontwikkelt educatief materiaal, geeft workshops in scholen en gaat aan de slag met projecten zoals ‘Jongeren op de vlucht’.

Caritas International België Team educatie: Wie zijn we en wat doen we?

Een vliegende start voor Other Talk – Teaching Migration dankzij Ellen Vandamme

Ellen startte in april 2021 bij de Cel Educatie en smeet zich vanaf dag één op het innovatieve project. Binnen het onderwijsluik van Other Talk [1] gaat Caritas International samen met partners IOM en School zonder Racisme ​​de uitdaging aan om (toekomstige) leerkrachten en lerarenopleiders in het secundair onderwijs te ondersteunen in het lesgeven over migratie, vluchtelingen, diversiteit en mediageletterdheid daaromtrent.  Hiervoor wordt er, onder andere, een digitaal leerplatform ontwikkeld. Ellen combineert onderwijservaring, onder meer in de Basiseducatie, een hart voor solidariteit, en een grote drive om bruggen te bouwen tussen projecten en initiatieven.

Caritas International België Team educatie: Wie zijn we en wat doen we?

En veel anderen…

Niet te vergeten: team educatie bestaat ook uit een heel aantal vrijwilligers (vluchtelingen/getuigen, workshopgevers) en andere partners, zonder wie onze projecten niet zouden kunnen bestaan.

We staan voor je klaar!

We willen jullie zo goed mogelijk ondersteunen om aan de slag te gaan rond het thema migratie. Aarzel dus niet om ons te contacteren met je vragen, suggesties of noden via educ@caritasint.be of via 0476 97 80 08. We staan voor je klaar, zodat we samen naar genuanceerde beeldvorming rond migratie kunnen streven!

>> ONTDEK ONS EDUCATIEF AANBOD VOOR LEERKRACHTEN EN SCHOLENVerwant nieuws

Alle nieuwsberichten