11.11.11 vraagt ook in 2020 aandacht voor changemakers

Caritas International België 11.11.11 vraagt ook in 2020 aandacht voor changemakers

11.11.11 - De jaarlijkse campagne van 11.11.11 staat voor de deur met straffe verhalen van sterke changemakers en nodigt ook jullie uit om deel te nemen.

11.11.11 - De jaarlijkse campagne van 11.11.11 staat voor de deur met straffe verhalen van sterke changemakers en nodigt ook jullie uit om deel te nemen.

27/10/2020

Changemakers zijn sterke mensen en straffe organisaties die actie ondernemen. In alle uithoeken van de wereld strijden ze voor beter. Voor mensenrechten, voor democratie, voor een planeet die blijft draaien. 11.11.11 zet de changemakers in de spotlights, samen met zijn ledenorganisaties waaronder Caritas International. Maak van 1 tot 11 november kennis met de verhalen van deze changemakers en steun ze in hun strijd.

 Judith, Athit, Maman Migrant,… zijn slechts enkele van de changemakers die 11.11.11 naar voor schuift in hun nieuwe campagne. Zij en vele anderen werken aan een duurzame, leefbare toekomst waarin iedereen een plaats krijgt. Maar het wordt hen moeilijk gemaakt. De vrijheid van meningsuiting staat op veel plaatsen onder druk en de coronacrisis legt de ongelijkheid in de wereld pijnlijk bloot. Onvoldoende of ontoegankelijke medische zorg, ontbrekende sociale bescherming en gemeenschappen verscheurd door conflict. Toch gaan de changemakers onvermoeid verder.

Changemakers wereldwijd

Ook bij Caritas hebben we changemakers die dagelijks het verschil maken voor kwetsbare mensen. Zoals André en Madeleine bijvoorbeeld. Zij gaan in het Housing-café samen met vluchtelingen op zoek naar een woning. “Mijn vrouw en ik zijn altijd heel begaan geweest met de problematiek van de vluchtelingen,” zegt André. “We zijn zelf grootouders en kinderen zien lijden, dat verdragen we niet meer. We willen helpen.” André schuimt wekelijks zoekertjes af, samen met vluchtelingen. “Wanneer we een woning gevonden hebben, bellen we de eigenaar op en gaan we samen kijken,” zegt hij.

Of Soeur Espérance uit DR Congo. Ook zij is een belangrijke changemaker. Als advocate en juridische assistent bij Commission Justice & Paix Bukavu, een partnerorganisatie van Caritas International, zet ze haar juridische kennis en vaardigheden in voor de verdediging van de rechten van een lokale gemeenschap die door mijnbouw is getroffen. “Er zijn al mensen gestorven van de honger, door ziekte en gebrek aan gezondheidszorg. Hoe is het mogelijk dat een volk dat op goud woonde, nu sterft van de honger? Er is een enorm contrast tussen de rijkdom onder de grond en de leefomstandigheden van de bevolking,” getuigt ze.

Solidair met de changemakers

Ook jij kan meebouwen aan een betere toekomst. Doe een gift op het online platform of op het rekeningnummer BE30 0000 0000 1111. Voor meer informatie over andere evenementen en acties surf naar: https://11.be/changemakers.

Verwant nieuws

Alle nieuwsberichten