Het verhaal van Aline

Caritas International België Het verhaal van Aline
18/10/2018

“Ik kreeg een budget om hier verder te kunnen. Nu heb ik een winkeltje met droge voeding en producten voor dagelijkse hygiëne”

Na een jaar in België keerde Aline terug naar Garango in Burkina Faso. “Mijn familie heeft me met open armen verwelkomd”, zegt ze wanneer we haar ontmoeten. Aline is nu zes maanden terug.

Na een jaar in België keerde Aline terug naar Garango in Burkina Faso. “Mijn familie heeft me met open armen verwelkomd”, zegt ze wanneer we haar ontmoeten. Aline is nu zes maanden terug.

“In België was ik ook tevreden, maar ik kon niet blijven”, vertelt Aline. “Ik werd het klimaat maar niet gewoon. En ik kreeg geen papieren. Ik geraakte gedemotiveerd en ben teruggekeerd.”

Een eigen winkel

“Ik kreeg een budget om hier verder te kunnen. Nu heb ik een winkeltje met droge voeding en producten voor dagelijkse hygiëne”, legt Aline uit. “Door het warme klimaat kan ik geen drank of vers voedsel verkopen. ”

Aline gebruikte nog niet haar volledige re-integratiebudget en zou graag een opslagplaats kopen waar ze voeding en drank koel kan houden. In haar winkel wil ze ook graag een koelkast. “Dan kan ik lokale fruitsappen verkopen, iets dat zou aanslaan bij de studenten die school lopen in de buurt van de winkel.”

Maak kennis met Aline en neem een kijkje in haar winkel in deze video.

Achter elk cijfer een verhaal

Caritas International België Het verhaal van Ahmed

Het verhaal van Ahmed

Ahmed heeft een plan: transportdiensten aanbieden in zijn thuisland, Jordanië. Na 6 turbulente jaren in Europa is het einde van de tunnel in zicht. De…

Lees meer
Caritas International België Het verhaal van Emin

Het verhaal van Emin

In 2017 neemt Emin Sadikovic de moeilijke beslissing om zijn vaderland te ontvluchten, op zoek naar een betere toekomst voor zichzelf, zijn twee kinderen en…

Lees meer
Caritas International België Het verhaal van Mustapha

Het verhaal van Mustapha

De 50-jarige Mustapha Essaihe had jarenlang een eigen cafeetje in het Marokkaanse dorp Nador. De wereld waaide er binnen, en zo ook de succesverhalen van…

Lees meer
Alle verhalen