Het verhaal van Aline

Caritas International België Het verhaal van Aline
18/10/2018

“Ik kreeg een budget om hier verder te kunnen. Nu heb ik een winkeltje met droge voeding en producten voor dagelijkse hygiëne”

Na een jaar in België keerde Aline terug naar Garango in Burkina Faso. “Mijn familie heeft me met open armen verwelkomd”, zegt ze wanneer we haar ontmoeten. Aline is nu zes maanden terug.

Na een jaar in België keerde Aline terug naar Garango in Burkina Faso. “Mijn familie heeft me met open armen verwelkomd”, zegt ze wanneer we haar ontmoeten. Aline is nu zes maanden terug.

“In België was ik ook tevreden, maar ik kon niet blijven”, vertelt Aline. “Ik werd het klimaat maar niet gewoon. En ik kreeg geen papieren. Ik geraakte gedemotiveerd en ben teruggekeerd.”

Een eigen winkel

“Ik kreeg een budget om hier verder te kunnen. Nu heb ik een winkeltje met droge voeding en producten voor dagelijkse hygiëne”, legt Aline uit. “Door het warme klimaat kan ik geen drank of vers voedsel verkopen. ”

Aline gebruikte nog niet haar volledige re-integratiebudget en zou graag een opslagplaats kopen waar ze voeding en drank koel kan houden. In haar winkel wil ze ook graag een koelkast. “Dan kan ik lokale fruitsappen verkopen, iets dat zou aanslaan bij de studenten die school lopen in de buurt van de winkel.”

Maak kennis met Aline en neem een kijkje in haar winkel in deze video.

Achter elk cijfer een verhaal

Caritas International België Het verhaal van Valentin

Het verhaal van Valentin

De – op dat moment – 24-jarige Valentin Fon besloot in 2003 zijn thuisland Kameroen in te ruilen voor een leven in Europa. Hij werkte…

Lees meer
Caritas International België Het verhaal van Danat

Het verhaal van Danat

Toen Danat Aluma Kebeda, afkomstig uit Ethiopië, in 2015 voor een werkvergadering naar België afreisde, zag ze een kans op een betere toekomst. Ze besloot…

Lees meer
Caritas International België Het verhaal van Octavie

Het verhaal van Octavie

“Tijdens de lockdown ging ik nauwelijks naar buiten: slechts een keer per week naar de inburgeringsschool om mijn huiswerk op te halen. Toch is deze…

Lees meer
Alle verhalen