Tyfoon Haiyan: Drie maanden later

Caritas International België Tyfoon Haiyan: Drie maanden later
10/02/2014

In de drie maanden nadat tyfoon Haiyan enorme ravage aanrichtte op de Filipijnen, hielp u ons voedsel, water, onderdak en noodgoederen leveren bij tienduizenden noodlijdende Filipijnen.

De tyfoon die de Filipijnen genadeloos trof op 8 november 2013 was een van de krachtigste die ooit aan land kwam. Hij verscheurde de levens van meer dan 14 miljoen mensen en vijf miljoen werden dakloos.

U schonk vele Filipijnen ho

U antwoordde bijzonder gul op onze oproep voor de slachtoffers van tyfoon Haiyan en schonk tot op heden 1.692.153 euro.

Drie maanden later ziet het leven in de getroffen gebieden er beter uit. Caritas International en andere Caritaspartners van over de hele wereld hielpen sindsdien 275.000 slachtoffers met voedsel, water, onderdak en hygiëneartikelen in 7 provincies (Palawan, Leyte, Eastern Samar, Antique, Capiz, Iloilo en Kalibo)

Samen Antique heropbouwen

De komende 3 jaar zal het Caritasnetwerk zwaar getroffen gemeenschappen helpen heropbouwen zodat de mensen hun  leven weer in eigen handen  kunnen nemen. Caritas International  zal zich toeleggen op de provincie Antique. De focus ligt op het herstel van de basisinfrastructuren en de rehabilitatie van de visvangst, de landbouw en de veeteelt.

In kustdorpen worden traditionele vissersboten  met motor ter beschikking gesteld. Met 90 boten zullen ongeveer 450 gezinnen kunnen vissen. In het binnenland  krijgen mensen zaaigoed en gereedschap en worden er kippen uitgedeeld. Op de eilanden Batbatan en Malalison krijgen eilandbewoners het nodige materiaal om hun zeewierteelt terug op te starten die volledig vernield was, voor velen een belangrijke bron van inkomsten.

Verwant nieuws

Alle nieuwsberichten