Paus Franciscus en Caritas lanceren de wereldwijde campagne « Samen op weg »

Caritas International België Paus Franciscus en Caritas lanceren de wereldwijde campagne « Samen op weg »
27/09/2017

Deze ochtend in Rome lanceerde Paus Franciscus met het wereldwijde Caritasnetwerk de campagne “Share the journey”. Ter gelegenheid van zijn algemene audiëntie riep de Paus de internationale gemeenschap op om “migranten en vluchtelingen met open armen te ontvangen en hun weg en lijden te delen”.

“Wees niet bang om samen op weg te gaan, wees niet bang voor de hoop”. Met deze woorden lanceerde Paus Franciscus officieel de nieuwe campagne van het Caritasnetwerk tijdens de algemene audiëntie op 27 september. “Samen op weg” is een twee jaar durende campagne van actie en sensibilisering om de banden te versterken tussen migranten, vluchtelingen en gastgemeenschappen over de hele wereld. Centrale thema’s zijn migratie en ontmoeting.

Het doel van “Samen op weg” is om de ontmoetingscultuur te promoten. Tijdens de komende twee jaar faciliteert Caritas duizenden sensibiliseringsacties en ontmoetingen tussen de migranten en vluchtelingen die ze begeleidt en de gemeenschappen die hen ontvangen. Om de rechten van migranten te bekrachtigen en een nieuw narratief voor te stellen rond deze fundamentele uitdaging van wereldwijde solidariteit.

Vanaf vandaag tonen honderden sympathisanten online hun steun voor de campagne door als teken van verwelkoming een foto met open armen te nemen en de hashtag #ShareJourney te delen. De campagne zal een hoogtepunt bereiken op 20 juni 2018, tijdens wereldvluchtelingendag en de globale week van acties en ontmoetingen van Caritas.

Ook in België zullen tientallen ontmoetingen aangeboden worden. Socio-culturele, sportieve en interreligieuze evenementen zullen plaatsvinden in de week van 20 juni 2018 in de buurt van de opvangstructuren van Caritas in het land.

Verwant nieuws

Alle nieuwsberichten