Klimaatmars op 3 december

Caritas International België Klimaatmars op 3 december
27/11/2023

De klimaatcrisis is harde realiteit. Maar het is te vroeg om al te zeggen dat het ‘te laat’ is. We moeten knokken via concrete en krachtige politieke acties. Neem deel aan de Klimaatmars, ook voor jouw toekomst.

In tal van regio’s in de wereld richt de klimaatopwarming verschrikkelijke schade aan. In de zomer van 2023 maakten we serieuze natuurrampen mee. De temperatuur op de planeet is aan het stijgen, en er worden geregeld nieuwe warmterecords gebroken. Maar het is te vroeg om al te zeggen dat het te laat is. Het kan nog altijd lukken om de klimaatopwarming te beperken tot 1,5°. Elk tiende van een graad is van belang. Elke winst die we boeken, is meer zuivere lucht om in te ademen. Overstromingen die we kunnen voorkomen. Hittegolven die we kunnen milderen. Rampen die we kunnen afwenden. Elke graad minder betekent meer gelijkheid. Meer biodiversiteit.

Caritas International doet graag mee met de Klimaatcoalitie en de Klimaatmars. Op zondag 3 december zien we elkaar om 13.00u aan het treinstation Brussel-Noord. Laten we massaal meedoen om te betogen voor onze toekomst. Laten we er massaal zijn om aan de politici te vertellen dat ze echt dringend moeten handelen!

Je collega’s van Caritas International zal je herkennen aan hun rode sweat-shirt. Doe vooral mee met ons ! Wil je graag weten of je vrienden er ook zullen zijn? Schrijf je in bij het Facebookevent.

 

 

 

 


In samenwerking met:

Verwant nieuws

Alle nieuwsberichten