Het verhaal van Sara

Caritas International Het verhaal van Sara
30/08/2016

"Ik zou niet weten wat ik moest doen als er geen school of geen les zou zijn."

“Hallo, ik ben Sara. Ik ben 13 jaar en heb 3 zussen en 2 broers. Mijn papa werkt in een conservenfabriek. Ik ga heel graag naar de avondlessen. Ik doe dat nu al drie jaar. Ik werk hard, en mijn punten zijn echt omhooggeschoten. Ik hou van de leerkrachten, die mij goed helpen, wat ik heel fijn vind. Frans leren is niet zo gemakkelijk, maar ik red me al heel goed.

Als mijn laatste jaar avondlessen erop zit, wil ik naar school blijven komen, omdat ik hier veel vrienden heb en de leerkrachten zo vriendelijk zijn. Misschien kan ik hier volgend jaar de leerkrachten komen helpen, als vrijwilliger.

Later wil ik architecte worden. Daarom wil ik zo veel mogelijk leren. Ik volg ook tijdens de vakantie nog lessen, vijf weken lang, elke dag van 8 uur ’s morgens tot 1 uur ’s middags. Zo kan ik mijn vakantiewerkboeken invullen. En het is ook leuk, want we spelen ook basketbal en zo! Daar geniet ik enorm van. We zijn met zestig kinderen voor de vakantielessen. We komen om bij te leren en niet op straat te moeten rondhangen. Ik zou niet weten wat ik moest doen als er geen school of geen les zou zijn. Ik zou verloren zijn!”

Meer verhalen

Caritas International Het verhaal van Hiline

Het verhaal van Hiline

Hiline, pas 10 geworden, is een vluchteling. Ze komt uit Qaraqosh, Irak. Drie jaar geleden viel Daesh haar huis binnen. Met haar familie vluchtte ze naar…

Lees meer
Alle verhalen