LERARENVORMING – ‘Walk in my shoes’ in je klas

Caritas International België LERARENVORMING – ‘Walk in my shoes’ in je klas

'Walk in my shoes' is een serious game die je leerlingen onderdompelt in het leven van drie jonge vluchtelingen. Met deze tool kan je op een innovatieve manier met je leerlingen (2e – 3e graad secundair) aan de slag rond het thema migratie en vluchtelingen.

Wil je als leraar of met je lerarenteam deze gratis tool inzetten in je klassen maar weet je niet goed hoe? Via een korte vorming maken we je wegwijs in de tool.

SPREKEN OVER MIGRATIE MET WALK IN MY SHOES

Migratie is een complex thema dat soms gepolariseerde reacties oproept. Via Walk in my shoes kaart je dit gevoelige thema op een laagdrempelige manier aan. Je leerlingen worden ondergedompeld in het leven van een jonge vluchteling en de dilemma’s waarvoor hij/zij staat, wat de migratierealiteit bevattelijk en tastbaar maakt. Met Walk in my shoes kan je bovendien heel wat verschillende facetten van migratie aansnijden: conflicten en geweld in de wereld, het parcours dat vluchtelingen afleggen en de manier waarop we samenleven.

“Een geweldige educatieve tool voor leraren en hun leerlingen. Het is ontroerend, goed gedocumenteerd en confronteert ons met ongelooflijke levensdilemma’s. Het heeft me diep geraakt.” (Baptiste, leerling)

WALK IN MY SHOES IN JE KLAS OF OP JE SCHOOL

Walk in my shoes kan je op verschillende manieren inzetten: je kan je leerlingen in één projectnamiddag (min. 2 lesuren) onderdompelen in de realiteit van mensen op de vlucht, of je kan de tool gebruiken als rode draad voor een les of lessenreeks rond migratie en aansluitende thema’s.

EEN VORMING OM JE TE ONDERSTEUNEN

Wil je aan de slag in de klas met Walk in my shoes, maar vraag je je af hoe je dit concreet aanpakt en hoe je dit koppelt aan je (vakoverschrijdende) les- en leerplandoelen? In deze vorming helpen we je op weg.

Inhoud van deze vorming:

  • Voorstelling van de tool en het bijhorende didactische materiaal (pedagogisch dossier, extra video’s, ondersteunend materiaal…)
  • Voorstellen van de gebruiksmogelijkheden in de klas
  • Een heel aantal nuttige tips en tricks
  • Ruimte voor vragen

Heb je interesse?

De vorming wordt online georganiseerd. Schrijf je hieronder in voor één van de volgende sessies.

Wil je deze vorming graag op maat van je leraren- of educatief team (min. 6 leerkrachten) organiseren? Contacteer Nele Bossens.


Info en inschrijven

  • Voor iedere leerkracht (of educatief medewerker)
  • Volgende data: woensdag 20 maart 2024, van 14u tot 15u30 | woensdag 18 september 2024, van 14u tot 15u30
  • Praktisch: De vorming wordt online gegeven, via Microsoft Teams. We sturen je op voorhand een link toe.
  • Prijs: gratis – op voorhand inschrijven is noodzakelijk

>>IK SCHRIJF ME IN VOOR DE OPEN VORMING

Jouw contactgegevens

Soort onderwijs (indien van toepassing)

De vorming

Voor welke datum wil je je inschrijven?*
Privacy
Wens je dit onderwerp verder uit te diepen? Aarzel niet om onze andere projecten te bekijken op deze site, of schrijf je in op onze nieuwsbrief.
Envoi


Met de steun van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking – DGD