Lerarenvorming – Inclu Acto

Caritas International België Lerarenvorming – Inclu Acto

Wil je kennismaken met onze tool Inclu Acto om vervolgens zelf je leerlingen op de beste manier te vormen in thema’s als integratie en leven in een diverse samenleving? Caritas International organiseert sinds kort vormingen voor leerkrachten en andere begeleiders om hen optimaal klaar te stomen om met dit educatief materiaal aan de slag te gaan.

Inclu Acto is een rollenspel voor jongeren vanaf 15 jaar waarin wordt stilgestaan bij het thema integratie van nieuwkomers en samenleven in diversiteit. Leerlingen kruipen in de huid van een vluchtelingen en maken kennis met situaties die de integratie van vluchtelingen in België kan bemoeilijken.

Dankzij de gebruikershandleiding die je bij dit lesmateriaal krijgt, is het mogelijk om dit spel te gebruiken zonder onze hulp. Indien je echter toch de behoefte voelt om je beter te vormen rond dit lesmateriaal en/of algemeen in het thema van migratie en integratie, kan je beroep doen op ons. Wij kunnen in je school of organisatie komen om een vorming te geven voor jou en andere mensen binnen je team!

Meer info

Met de steun van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking – DGD