Maak kennis met Claire: onze Amerikaanse stagiaire

Caritas International België Maak kennis met Claire: onze Amerikaanse stagiaire

Claire Wilson (links) in de kantoren van Caritas International, samen met Constance Isaac - Caritas International

Claire Wilson (links) in de kantoren van Caritas International, samen met Constance Isaac - Caritas International

12/12/2022

Claire Wilson, afkomstig uit de VS, werkt sinds oktober bij Caritas op de afdeling Communicatie & Mobilisatie. Zij draait 12 weken lang mee op het kantoor in Brussel en is verantwoordelijk voor de Engels-Franse vertalingen.

Kan je jezelf voorstellen?  

Claire: « Ik kom uit Minneapolis, Minnesota, in het noorden van de Verenigde Staten. In het voorjaar studeerde ik af aan het Macalester College met als hoofdvak politieke wetenschappen, oriëntatie mensenrechten. Hoewel ik al kort enkele steden in Europa had bezocht, had ik nooit in het buitenland gewoond en was ik niet vertrouwd met de Belgische cultuur. » 

« Ik was enthousiast om mijn stage bij Caritas International te kunnen doen, want ik had al stage gelopen bij mensenrechtenverenigingen en wilde dit werk graag voortzetten in een Belgische organisatie. Mijn ervaring met Caritas tot nu toe heeft me een dieper inzicht gegeven in het werk van ngo’s zoals Caritas. Ik heb nu een ruimere kijk op de zaak. » 

Ik werd aangetrokken door de positie van Brussel als "hoofdstad van Europa" en keek ernaar uit om alle culturen en internationale invloeden op te snuiven.

Claire Wilson, stagiaire bij Caritas International

Waarom België?     

Claire: « Het programma waaraan ik deelneem, het Institute for Field Education (IFE)[1], heeft drie plekken voor stages: Parijs, Straatsburg en Brussel. Ik was al in Parijs geweest, en hoewel het een fijne stad was om te bezoeken, had ik het gevoel dat het moeilijk zou zijn om er te wonen. Straatsburg leek me dan weer heel klein. Brussel vond ik een goede middenweg, een levendige internationale stad die niet zo overweldigend zou zijn als Parijs. » 

« Ik werd aangetrokken door de positie van Brussel als “hoofdstad van Europa” en keek ernaar uit om alle culturen en internationale invloeden op te snuiven. Voor deze ervaring wist ik niet veel over België, behalve dan dat ze er bier en chocolade hebben. Ik heb sinds mijn aankomst veel geleerd over de geschiedenis en de cultuur van België en heb verschillende steden in het land bezocht. Mijn favoriete optie tot nu toe is de mogelijkheid om in het weekend door Europa te reizen. » 

Kan je ons meer vertellen over je ervaringen bij Caritas tot nu toe?    

Claire: « Iedereen die ik bij Caritas heb ontmoet, was erg gastvrij en ik heb toffe gesprekken gehad over de Franse taal, België en de vergelijking tussen Brussel en Minneapolis! » 

« Mijn werk bij Caritas was erg de moeite waard omdat ik me bezig hield met vertalingen voor het interne en externe communicatieteam, bij de afdeling Communicatie en Mobilisatie. Ik kreeg de kans om artikelen te vertalen voor de website, interne communicatie en publicaties voor het advocatenteam. In het kader van mijn stage moest ik veel teksten lezen en vertalen; zo kreeg ik meer inzicht in de antwoorden op actuele mondiale problemen, zoals de opvangcrisis en de klimaatcrisis. » 

« Een loopbaan in de ngo-wereld spreekt me sterk aan. In Brussel kreeg ik een beter beeld van de verschillende rollen, de werking van de teams en de vele projecten van Caritas. » [1] Caritas International werkt al sinds 2015 samen met het ‘Institute for Field Education’ (IFE). IFE is een Franse non-profitorganisatie die Amerikaanse universiteitsstudenten vijf weken lang interdisciplinaire cursussen laat volgen; aansluitend is er een stage van 12 weken die past bij hun studies. Aan het slot van het programma schrijven de studenten een thesis (30 pagina’s) in het Frans of het Spaans, over een onderwerp dat met hun stage te maken heeft. Meer informatie over IFE vind je op hun website.

Verwant nieuws

Alle nieuwsberichten