Mobiele tentoonstelling – (Di)vers talent

Caritas International België Mobiele tentoonstelling – (Di)vers talent
Caritas International België Mobiele tentoonstelling – (Di)vers talent

Speels, levendig en interactief neemt deze mobiele tentoonstelling je door middel van getuigenissen en participatieve spelletjes mee naar de realiteit van migratie in België. Je zal nieuwe aspecten van onze samenleving ontdekken. Een samenleving die wordt versterkt door migratie. Ontleen deze tentoonstelling en leer nieuwe talenten kennen uit de hele wereld!

Wat is de rol van migratie in België? In welke sectoren vinden we de meeste migranten? Waarom worden mensen die elders geboren zijn vaker ondernemers? Alle antwoorden en nog veel meer vind je terug in de tentoonstelling “(Di)vers talent: Hoe migratie België sterker maakt”.

>>IK ONTLEEN DE MOBIELE TENTOONSTELLING

EEN TENTOONSTELLING MET FOTO'S, VIDEO'S EN SPELLETJES

De tentoonstelling bestaat uit vier zuilen en is opgebouwd rond specifieke thema’s om zo telkens wat meer te leren.

  • Zuil 1: Bekende migranten en de Belgische migratiegeschiedenis.
  • Zuil 2: Migratie en essentiële beroepen.
  • Zuil 3: Migratie en het tekort aan arbeidskrachten.
  • Zuil 4: Migratie en ondernemerschap.

Centraal in elke zuil? Beroemde persoonlijkheden zoals Salvatore Adamo of Beverly Jo Scott maar ook alledaagse helden die hun verhalen met je delen.

VOOR WIE? VOOR IEDEREEN, VAN ANTWERPEN TOT BRUSSEL TOT OOSTENDE

De tentoonstelling is geschikt voor alle doelgroepen vanaf 14 jaar en richt zich vooral op scholen, universiteiten, bibliotheken, culturele centra, maar ook op verenigingen en bedrijven.

De inhoud is volledig tweetalig (Frans en Nederlands) en beschikbaar in heel België. Voor scholen is er extra educatief materiaal voorzien. Het zal je helpen om je jongeren te begeleiden en zal je worden toegestuurd wanneer je de tentoonstelling ontleent.

Praktische info over de tentoonstelling

  • Afmetingen: de tentoonstelling bestaat uit 4 zelfdragende driehoekige modules (90 cm breedte x 200 cm hoogte). Een minimale oppervlakte van 36 m² is vereist om de tentoonstelling te kunnen plaatsen en een vlotte circulatie te garanderen.
  • Logistiek: de locatie moet overdekt zijn en een stroomvoorziening hebben.
  • Duur van de huur: minimum 2 weken tot maximum 2 maanden. Je kan de tentoonstelling huren vanaf 21 september 2020.
  • Huurprijs: gratis.
  • Transport: op verzoek van de ontlenende organisatie kan Caritas de levering verzorgen. Anders is een bestelwagen met een laadruimte van minimum 267 cm (l) x 187 cm (b) x 166 cm (h) nodig.
  • Inschrijving: via onderstaand formulier.

MEER INFORMATIE NODIG?

Als je nog vragen hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via e-mail op expo@caritasint.be.

Huur van de mobiele tentoonstelling

Jouw contactgegevens

Type organisatie*

Huur

Gewenste huurperiode (vanaf twee weken tot 2 maanden)*
Verkies je dat Caritas voor de levering zorgt? *

Privacy

Samen met je leerlingen je verder verdiepen in de thematiek? Ontdek ons verder educatief aanbod op deze website of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Voetnoot :

Deze tentoonstelling werd gemaakt in samenwerking met ImpressantPlus. Caritas International dankt het bureau voor haar deskundige begeleiding en verzorgde productie.

Deze tentoonstelling kwam tot stand in het kader van het MIND-project, dat financiële ondersteuning krijgt van de Europese Unie (DEAR – Development Education and Awareness Raising Programme). De inhoud van dit artikel valt uitsluitend onder de verantwoordelijkheid van Caritas International en geeft niet noodzakelijk de mening van de Europese Unie weer.