LESMATERIAAL – Gratis digitale leeromgeving

Caritas International België LESMATERIAAL – Gratis digitale leeromgeving

© Caritas International

© Caritas International

Wat is migratie en wat zijn gevolgen van migratie? Hoe bied je steun aan jongeren met een vluchtverhaal in je klas? Alle antwoorden en meer, kan je vinden op onze gratis digitale leeromgeving 'Other Talk – Teaching Migration'. Hier kan je terecht voor de thema’s migratie, mensen op de vlucht, diversiteit en mediawijsheid.

Op deze digitale leeromgeving krijg je meer zicht op het mediagebruik van je leerlingen of op welke manier je in dialoog kan gaan binnen maar ook buiten de klas, met collega’s en ouders van leerlingen. Wie wil, kan zich telkens verder verdiepen dankzij kwalitatieve achtergrondinformatie. Voor de inhoud werd zowel nieuw materiaal ontwikkeld als gebruik gemaakt van bestaand materiaal, en werd samengewerkt met experten en deskundige organisaties.

>> SCHRIJF JE IN VOOR ONZE DIGITALE LEEROMGEVING

>> HEB JE AL EEN ACCOUNT? LOG DAN HIER IN!

Wat, hoe en voor wie?

  • Nachtraaf of vroege vogel? Geen probleem! Even tijd tussen 2 lessen door? Volg direct verder waar je ook gebleven bent.
  • Bekijk de modules waar en wanneer je wilt, via je laptop, tablet of smartphone. Je hebt enkel een internetverbinding nodig.
  • Je vindt er concrete kennis, praktische tips en methodes en kwalitatieve achtergrondinformatie.
  • Er zijn 5 leerlijnen en 1 bonusleerlijn (zie hier). Bij elke leerlijn hoort ook kant-en-klaar educatief materiaal van partners en experten dat je kan gebruiken in de klas!
  • Heb je een leerlijn volledig doorlopen? Dan kan je een persoonlijk certificaat downloaden waarmee je dit kan aantonen.
  • Voor leerkrachten secundair onderwijs.

Waarom een digitale leeromgeving?

Sinds januari 2021 verzamelen we met ‘Other Talk – Teaching Migration’[1]  informatie om een zicht te krijgen op de noden in het secundair onderwijs rond de thema’s migratie, mensen op de vlucht, diversiteit en mediawijsheid. Uit de resultaten bleek dat een digitale leeromgeving dé manier is om leerkrachten te ondersteunen.

Onze collega’s van IOM deden hetzelfde voor de lerarenopleiding secundair onderwijs en zij maakten een superinteressante Toolbox.[2]

Dit is de perfecte aanvulling op onze digitale leeromgeving!

HEB JE INTERESSE?

Je kan je hieronder inschrijven!

Heb je al een account? Log dan hier in.

Vragen? Contacteer Ellen Vandamme via e-mail : e.vandamme@caritasint.be

Selecteer een geldig formulier

Inschrijving voor de digitale leeromgeving van Other Talk – Teaching Migration
Privacy

Neem zeker ook eens een kijkje op deze website voor ons aanbod wereldburgeschapseducatie. Of schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Start Over

1

Other Talk – Teaching Migration wordt ontwikkeld in samenwerking met IOM. Dit project kadert binnen het Other Talk-programma. Other Talk is een driejarig programma van 11.11.11 en Vluchtelingenwerk Vlaanderen, en wil nuance brengen in het gepolariseerde migratiedebat in Vlaanderen. Om dat te doen zet Other Talk zich in op 2 belangrijke domeinen: het onderwijs en het middenveld. Meer info over wat wij met Caritas International doen binnen Other Talk kan je hier lezen.

2

Hier vind je meer informatie over de toolbox.

3

Met de steun van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking – DGD