Op deze digitale leeromgeving krijg je meer zicht op het mediagebruik van je leerlingen of op welke manier je in dialoog kan gaan binnen maar ook buiten de klas, met collega’s en ouders van leerlingen. Wie wil, kan zich telkens verder verdiepen dankzij kwalitatieve achtergrondinformatie. Voor de inhoud werd zowel nieuw materiaal ontwikkeld als gebruik gemaakt van bestaand materiaal, en werd samengewerkt met experten en deskundige organisaties.
Wat, hoe en voor wie?
- Nachtraaf of vroege vogel? Geen probleem! Even tijd tussen 2 lessen door? Volg direct verder waar je ook gebleven bent.
- Bekijk de modules waar en wanneer je wilt, via je laptop, tablet of smartphone. Je hebt enkel een internetverbinding nodig.
- Je vindt er concrete kennis, praktische tips en methodes en kwalitatieve achtergrondinformatie.
- Er zijn 5 leerlijnen en 1 bonusleerlijn (zie hier). Bij elke leerlijn hoort ook kant-en-klaar educatief materiaal van partners en experten dat je kan gebruiken in de klas!
- Heb je een leerlijn volledig doorlopen? Dan kan je een persoonlijk certificaat downloaden waarmee je dit kan aantonen.
- Voor leerkrachten secundair onderwijs.
Waarom een digitale leeromgeving?
Sinds januari 2021 verzamelen we met ‘Other Talk – Teaching Migration’ informatie om een zicht te krijgen op de noden in het secundair onderwijs rond de thema’s migratie, vluchtelingen, diversiteit en mediawijsheid. Uit de resultaten bleek dat een digitale leeromgeving dé manier is om leerkrachten te ondersteunen.
Onze collega’s van IOM deden hetzelfde voor de lerarenopleiding secundair onderwijs en zij maakten een superinteressante Toolbox.
Dit is de perfecte aanvulling op onze digitale leeromgeving!
HEB JE INTERESSE?
Je kan je hieronder inschrijven!
Vragen? Mail of bel Nele Bossens, Verantwoordelijke wereldburgerschapseducatie.