LESMATERIAAL – EDUbox Migratie

Caritas International België LESMATERIAAL – EDUbox Migratie

Aan de VRT EDUbox Migratie werkten 7 partners mee waaronder Caritas International. – VRT

Aan de VRT EDUbox Migratie werkten 7 partners mee waaronder Caritas International. – VRT

Samen met de VRT en partners werkte Caritas International de ’EDUbox Migratie’ uit: een kant-en-klaar educatief pakket om jongeren op een laagdrempelige en interactieve manier over migratie te doen nadenken. Voor leerkrachten is het een gratis leermiddel om aan specifieke eindtermen en sleutelcompetenties te werken!

Waarom deze EDUbox Migratie?

Jongeren willen meer over migratie praten in de klas, blijkt uit onderzoek van de KU Leuven en StampMedia[1]. Maar voor leerkrachten is het geen evident onderwerp om te bespreken. Meningen lopen soms uiteen en zijn niet altijd gebaseerd op feiten. Dankzij de nieuwe EDUbox Migratie kunnen ze er toch op een correcte en interactieve manier met hun leerlingen over praten.

>>GA NAAR DE EDUBOX MIGRATIE

Het 'hoe' en 'waarom' over migratie

In deze EDUbox gaat het niet over ‘voor of tegen’ migratie. Wel over het ‘waarom en hoe’. Welke uitspraken over migratie zijn juist en welke niet? Leerlingen ontdekken dat migratie veel meer is dan ze op het eerste gezicht zouden denken. Het doel is dat ze een eigen mening vormen over het onderwerp, op basis van correcte en feitelijke informatie.

De EDUbox bevat een stukje theorie, praktijkoefeningen, voorbeelden en een voorgeprogrammeerde chatbox. Hij is ook gekoppeld aan een uitgebreid digitaal luik met audiovisueel materiaal.

Hoe gebruik je deze EDUbox Migratie?

Ga naar de catalogus op de website van EDUbox[2]. Hij is beschikbaar als:

Elke EDUbox bevat ook een handleiding voor leerkrachten met extra informatie en voorstellen tot differentiatie.

1

StampMedia, Other Talk, 11/01/2019.

3

Met de steun van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking – DGD