Caritas International België Luc Van Haute wordt nieuwe algemeen directeur bij Caritas International

Luc Van Haute: “Uitdagingen zijn er genoeg in deze bewogen tijden maar het zal ons zeker lukken. ”

18/12/2023

Caritas International krijgt vanaf januari 2024 een nieuwe algemeen directeur, Luc Van Haute, een man met veel ervaring. Luc wordt de opvolger van François Cornet, die de organisatie geleid heeft sinds 2015 en met pensioen gaat.

Luc Van Haute deed veel ervaring op in de wereld van media en communicatie. In de voorbije 15 jaar was hij actief in de non-profitsector, onder meer als directeur bij  Stichting tegen Kanker en Oxfam Wereldwinkels. Op het terrein was hij actief als regionaal coördinator bij 11.11.11 voor de DR Congo, Rwanda en Burundi. In de afgelopen vier maanden draaide Luc intern al mee om de wissel van de wacht voor te bereiden.

Caritas International is een Belgische, christelijk geïnspireerde ngo die zich inzet voor slachtoffers van geweld, natuurrampen en armoede, in eigen land of op de vlucht. ”Het is een organisatie met een grote impact op het vlak van opvang en begeleiding van vluchtelingen, noodhulp en ontwikkelingssamenwerking”, vertelt Luc Van Haute. “Toen ik zelf op het terrein was in de DR Congo, kon ik al met eigen ogen de toegevoegde waarde van Caritas vaststellen. Ik wil dan ook graag meewerken aan de verdere ontwikkeling én aanpassing van deze organisatie aan de toch sterk veranderende omgeving. Uitdagingen zijn er genoeg in deze bewogen tijden maar met het team van uiterst bekwame en gemotiveerde mensen dat ik hier heb leren kennen, lukt het ons zeker.”

Organisatie met een ziel 

“Caritas International is een organisatie met een ziel”, onderstreept François Cornet, die weldra met pensioen gaat. “Het is essentieel om die kwaliteit te koesteren. Caritas is veel meer dan een gewone ‘ngo’ want we werken hier met hart en ziel aan onze projecten. Mijn opvolger, Luc, heeft dat al gemerkt en ook hij zal zeker in de ban van die spirit komen.”

“Ik wil graag beklemtonen hoe dankbaar ik ben tegenover de vele schenkers die Caritas International een warm hart toedragen”, zegt François. “En tegenover onze fondsenwervers. Ik ben trots op het professionalisme waarvan al onze diensten blijk geven. Wanneer we projecten indienen bij geldschieters, boeken we vaak succes omdat we zo professioneel zijn in alle dimensies van ons werk. Onze partners weten dat wij de dingen serieus aanpakken. En daar zijn we zeker fier op.”

Downloaden