Caritas International België Caritas International maakt geld vrij voor slachtoffers aardbeving in Turkije en Syrië

Caritas Turkije - De kantoren van Caritas Turkije in Iskenderun zijn vernield door de aardbeving.

08/05/2023

Caritas International reageert op de erg zware aardbeving die het zuidoosten van Turkije en delen van Syrië heeft getroffen. “We trekken een eerste schijf van 50.000 euro uit om de Caritas-organisaties in Turkije en Syrië te ondersteunen”, zegt humanitair coördinator Sébastien Dechamps. “Dit geld zal worden gebruikt om de eerste noodhulp mee mogelijk te maken.”

Concreet zullen de middelen worden ingezet om slachtoffers onderdak te geven, voedsel en hygiënische artikelen te verdelen en andere diensten te verlenen die noodzakelijk zijn. De aardbeving, met een kracht van 7,8 op de schaal van Richter, eiste al meer dan 2.300 mensenlevens maar het is zeer waarschijnlijk dat het dodencijfer nog aanzienlijk zal oplopen.

CARITAS LEVERT EERSTE HULP IN TURKIJE EN SYRIË

Teams van Caritas in Turkije en Syrië zijn al ter plaatse om mee te werken aan de hulpverlening. De kantoren van Caritas in Iskenderun zijn vernield door de aardbeving.

Bij Caritas Syrië treffen de medewerkers voorbereidingen om noodopvang en hulpverlening te regelen in de stad Aleppo. In Aleppo zouden minstens 45 gebouwen zijn ingestort. Duizenden ontheemden worden opgevangen in scholen en andere gebouwen. In de stad Hama zal Caritas Syrië drie centra openen waar slachtoffers kunnen verblijven, slapen en eten. In Lattakia zijn naar verluidt zeker 60 gebouwen getroffen door de aardbeving.

Caritas International roept op om giften te doen via het rekeningnummer BE88 0000 0000 4141 met mededeling ‘4861 Turkije Syrië’ en online op ons platform giften online.


CONTACTPERSOON

Persattaché Denis Bouwen kan je in contact brengen met enkele collega’s bij Caritas International die de situatie nader opvolgen: d.bouwen@caritasint.be en 0470 90 12 53.


 

Downloaden