Inzamelactie met je school

Inzamelactie met je school

Leerlingen en leerkrachten zetten zich samen in voor de slachtoffers van geweld, honger en armoede. Maar ook voor de hoop op vrede en een toekomst vol mogelijkheden.

Meer en meer leerlingen en leerkrachten bundelen hun krachten voor slachtoffers van honger, armoede en geweld. Om hen terug te geven wat ze kwijtraakten. Hun huis en thuis. Hun hoop op vrede en een toekomst met kansen en mogelijkheden.

Ook jij kan met jouw school of klas voor hen een inzamelactie houden.

En wil je meer leren over internationale samenwerking, asiel en migratie én rechtvaardigheid? Dat kan bij onze collega Nele Bossens. Mail haar gerust via n.bossens@caritasint.be.

Welke inzamelactie?

Dat kiezen jullie natuurlijk volledig zelf. Alvast wat inspiratie:

  • Verkoop chocomelk, soep of koffie tijdens de koudere wintermaanden.
  • Of frisdrank als het wat warmer is.
  • Organiseer een grote ontbijtactie of knallende spaghettiavond op school.
  • Een eenvoudige en leuke kwis doet het ook nog altijd goed.
  • Veil met de leerlingen en leerkrachten allerlei diensten aan elkaar.

 

Of mag het wat sportiever?

Ga dan een dagje wandelen, lopen of fietsen. En vraag mama’s, papa’s en andere familieleden hun kinderen te sponsoren. Het is gezond en bovendien voor het goede doel dus waarom niet?

Organiseer vooral een actie waar je met iedereen plezier aan beleeft.
En wat de actie ook wordt, groot of klein, elke euro maakt een verschil.

Hoe ga je praktisch te werk?

Plan je een inzamelactie op school? Bel of mail dan zeker onze collega Davy De Witte. Je kan hem bereiken via d.dewitte@caritasint.be of 02 431 00 72.

En natuurlijk maken we voor jullie graag een actiepakket met folders, foto’s en een infosheet op.

Wie help je met jullie actie?

Het conflict in Syrië, Ebola in Centraal-Afrika of de vluchtelingencrisis in eigen land. Het zijn maar paar voorbeelden van een crisis of ramp waar Caritas International hulpverlening biedt. Natuurlijk doen we dat niet alleen. We kunnen steeds vertrouwen op de ervaring van één van onze 165 partnerorganisaties die in bijna elk land ter wereld actief zijn.

Caritas International België Inzamelactie met je school Caritas International België Inzamelactie met je school Caritas International België Inzamelactie met je school