Noodhulp aan ontheemde Syriërs en lokale gemeenschappen in de kustregio

Caritas International Noodhulp aan ontheemde Syriërs en lokale gemeenschappen in de kustregio

© Caritas Internationalis

25/08/2016

PLAATS:

zones Tartous, Mashta al helou en AlWadi Nassara

BUDGET:

€ 205.000

DUUR:

6 maanden, augustus 2015 - december 2015

LOKALE PARTNERS:

Caritas Syria

EIGEN FONDSEN:

€ 190.000 (VAIS : € 150.000)

Syrie-NL

DOEL

De doelstelling voor Caritas is om de levensomstandigheden van de ontheemde Syriërs en de lokale gemeenschap te verbeteren.

Syrie-p2-2

CONTEXT

In het jaar 2015 woedt het conflict in Syrië al vijf jaar aan een stuk. Het is ook het jaar waarin de conflicten heviger worden en de gevechten zich verspreiden naar zones die tot dan toe relatief gespaard bleven.

Volgens het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten verloren meer dan 222.000 personen het leven sinds maart 2011. De VN schat dat meer dan 11 miljoen anderen nood hebben aan humanitaire hulp in Syrië.

De lokale middelen worden zwaar belast en de autoriteiten hebben het moeilijk om het hoofd te bieden aan de meest recente toevloed van families die vluchten uit Aleppo en andere zones die direct door het geweld getroffen worden.

Veel families komen aan met heel weinig middelen en de levensomstandigheden zijn moeilijk in het merendeel van de opvangplaatsen.

Caritas heeft meerdere noden geïdentificeerd en de prioriteit gelegd bij de toegang tot drinkbaar water, voedsel en gezondheidszorg voor de ontheemde gemeenschappen. Ongeveer 200.000 van de 452.000 ontheemde personen heeft nood aan humanitaire hulp, voornamelijk in de steden Tartous, Mashta al Helou en Al Waadi.

BEGUNSTIGDEN

Caritas kon de begunstigden identificeren dankzij een heel sterk netwerk van parochies, vrijwilligers en een goede kennis van de lokale gemeenschap. Ons project heeft meer dan 3.500 families bereikt. Dit zijn 20.000 personen.

Nuttige documenten

We steunen

P projecten

Caritas steunt projecten van andere organisaties via de uitreiking van fiscale attesten.

Een vraag? Neem contact met ons op