Olijfbomencampagne

Caritas International België Olijfbomencampagne
25/08/2016

PLAATS:

Zuid Hebron (de heuvels en dorpen tussen Nablus en Ramallah)

BUDGET:

€ 125.671

DUUR:

2015-2016

LOKALE PARTNERS:

Rabbis for Human Rights

EIGEN FONDSEN:

€ 15.000

Palestine-NL

DOEL

Caritas wil de mensenrechten verdedigen van de Palestijnen in de bezette gebieden, door hen te helpen met toegang tot landbouwgrond.

CONTEXT

Toegang tot velden en weilanden is vandaag niet vanzelfsprekend voor Palestijnse boeren in de regio’s dicht bij de kolonies. Hoewel de RHR’s (Rabbis for Human Rights) het recht op toegang tot landbouwgrond voor Palestijnen registreerden, gebeurt het nog regelmatig dat dit recht beperkt of ontkend wordt, vooral voor de grond tussen de scheidingsbarrières en de groene lijn. Het gebeurt dikwijls dat de grond overgenomen en de boeren onteigend worden. Ze lopen gevaar en kunnen fysiek aangevallen worden.

Ter plaatse ziet RHR, met de hulp van Israëlische en internationale vrijwilligers, erop toe dat de boeren toegang hebben tot hun velden en dat het werk niet onderbroken wordt door geweld. De organisatie speelt een cruciale rol en coördineert de Israëlische veiligheidstroepen zodat de boeren op hun velden kunnen werken en beschermd zijn.

RHR heeft op deze grond ook duizenden bomen geplant en heraangeplant waar bomen vernield werden door vandalen, om de slachtoffers te helpen hun leven weer in handen te nemen. RHR heeft haar legale activiteiten de laatste jaren ook sterk verhoogd. Caritas beoogt de vrede te promoten en steun te bieden aan haar lokale partner.

Palestinienne-p2

BEGUNSTIGDEN

De begunstigden van dit project komen uit enkele tientallen Palestijnse dorpen en de heuvels tussen Nablus en Ramallah. Het project wordt sinds 2011 gesteund door Caritas International voor een bedrag van 15.000 euro.

Publicaties

Help ons

Doe een gift

Giften van € 40 of meer op jaarbasis zijn fiscaal aftrekbaar. Je kan tot 45% van jouw gift terugkrijgen.

Een vraag? Neem contact met ons op