Capaciteitsversterking rond humanitaire noden veroorzaakt door de crisis in Mali

Caritas International België Capaciteitsversterking rond humanitaire noden veroorzaakt door de crisis in Mali
03/10/2016

Waar:

Mali, Niger, Burkina Faso enSenegal

Budget:

€ 528.934

Duur:

4 maanden: januari - april 2013

Lokale partners:

Caritas Mali, CADEV Niger, OCADES en Caritas Senegal

Eigen fondsen:

€ 10.000

Niger

Doel

Versterking van de technische en operationele competenties van de Caritasorganisaties in de Sahel zodat zij een kwalitatief antwoord kunnen bieden op humanitaire noodsituaties veroorzaakt door de crisis in Mali (militaire schermutselingen in het noorden van het land).

Context

Sinds Mali’s onafhankelijkheid streven de Toearegs in het noorden naar een eigen, autonoom en onafhankelijk territorium. En nemen daarvoor soms ook de wapens op. Sinds de val van de regering op 22 maart 2012 en de bezetting van Noord-Mali door verschillende bewapende groepen, beleeft het land ernstige crisissen. Met daarbovenop: overstromingen tijdens het landbouwseizoen in 2011-2012 en resulterende graantekorten.

 

Mensen sloegen massaal op de vlucht. Zowel in Mali zelfs als naar de buurlanden.

In oktober 2012 schatte men dat er zo’n 412.400 mensen op de vlucht waren, waarvan 203.843 in het zuiden en 205.588 in de buurlanden. Gezien de verontrustende evolutie van de socio-politieke crisis in Noord-Mali, bezet door islamitische groeperingen, terroristen en onafhankelijkheidsstrijders, besloten Caritas Mali, Niger, Senegal en Burkina Faso een regionaal plan op te zetten om een antwoord te bieden op de volksverhuizingen als gevolg van de militaire schermutselingen.

Voor wie?

Het doelpubliek zijn de 4 nationale Caritasorganisaties en 17 diocesane Caritasorganisaties. Indirect verwachten we dat de steun zo’n 1,5 miljoen mensen zal bereiken.

Help ons

Doe een gift

Giften van € 40 of meer op jaarbasis zijn fiscaal aftrekbaar. U kunt tot 45% van uw gift terugkrijgen.

Een vraag? Neem contact met ons op