Fiche 8: Quiz over migratie en vluchtelingen

Caritas International België Fiche 8: Quiz over migratie en vluchtelingen

Isabel Corthier

Isabel Corthier

24/08/2019

Naar aanleiding van het rapport “Ons gemeenschappelijk huis: Migratie en Onwikkeling in Belgie”[1] dat Caritas uitbracht over migratie maakten we deze quiz. Verrassende weetjes over migratie hier en elders, vroeger en nu.

Kenmerken

  • DOELGROEP: leerlingen van de 3de graad van het secundair of elk ander publiek van jongeren tussen de 16 en 18 jaar oud.
  • DUUR:3 à 4 minuten per vraag.

Download

Fiche 8: Quiz over migratie en vluchtelingen

Om dit document te openen heb je een wachtwoord nodig. Indien je dit nog niet hebt, volstaat het om simpelweg je gegevens in onderstaand formulier in te geven. Je krijgt onmiddellijk je wachtwoord en hebt hiermee gratis toegang tot alle fiches.

Powerpoint quiz 

Onbeperkte toegang tot de pedagogische fiches
Privacy *
Wens je dit onderwerp verder uit te diepen? Aarzel niet om onze andere projecten te bekijken op deze site, of schrijf je in op onze nieuwsbrief.

hET VOLLEDIGE EDUCATIEF PAKKET

Het lesmateriaal Between 2 worlds is samengesteld uit 9 verschillende fiches. 3 daarvan zijn opgemaakt om je leerlingen de basisbegrippen en -concepten te doen begrijpen rond het vluchtelingenthema (fiche 1, 2 en 3). Er wordt gebruik gemaakt van verschillende methodieken om de lessen zo ludiek en interessant mogelijk te houden (foto’s, video’s, powerpoints, etc.). Klik hier om het volledige lessenpakket te downloaden.

> IK DOWNLOAD HET VOLLEDIGE LESMATERIAAL


De inhoud van deze fiche is het resultaat van de studie “Ons gemeenschappelijk huis: migratie en ontwikkeling in België”. Deze publicatie werd gerealiseerd met de financiële steun van de Europese Unie. De inhoud ervan valt uitsluitend onder de verantwoordelijkheid van Caritas International België en weerspiegelt niet noodzakelijkerwijs de mening van de Europese Unie

 

 

Caritas International België Fiche 8: Quiz over migratie en vluchtelingenVoetnoot :

1

Lees hier een samenvatting van het rapport.

Verwant nieuws

Alle nieuwsberichten