Fiche 7: Straffe stellingen spel

Caritas International België Fiche 7: Straffe stellingen spel

Isabel Corthier

Isabel Corthier

24/08/2019

Over migratie en vluchtelingen bestaan veel misverstanden. Stellingen worden geformuleerd en je leerlingen positioneren zich vervolgens in de klas om hun mening hierover te geven. Enkele hete hangijzers komen aan bod en leerlingen leren hun mening op een respectvolle manier te verdedigen.  De leerkracht wordt aan de hand van de fiche goed ondersteund met info en cijfers voor elke stelling.

Kenmerken

  • DOELGROEP: leerlingen van de 3de graad van het secundair of elk ander publiek van jongeren tussen de 16 en 18 jaar oud.
  • DUUR: 10 minuten per stelling.

Download

Fiche 7: Straffe stellingen spel

Om dit document te openen heb je een wachtwoord nodig. Indien je dit nog niet hebt, volstaat het om simpelweg je gegevens in onderstaand formulier in te geven. Je krijgt onmiddellijk je wachtwoord en hebt hiermee gratis toegang tot alle fiches.

Onbeperkte toegang tot de pedagogische fiches
Privacy *
Wens je dit onderwerp verder uit te diepen? Aarzel niet om onze andere projecten te bekijken op deze site, of schrijf je in op onze nieuwsbrief.

hET VOLLEDIGE EDUCATIEF PAKKET

Het lesmateriaal Between 2 worlds is samengesteld uit 9 verschillende fiches. 3 daarvan zijn opgemaakt om je leerlingen de basisbegrippen en -concepten te doen begrijpen rond het vluchtelingenthema (fiche 1, 2 en 3). Er wordt gebruik gemaakt van verschillende methodieken om de lessen zo ludiek en interessant mogelijk te houden (foto’s, video’s, powerpoints, etc.). Klik hier om het volledige lessenpakket te downloaden.

> IK DOWNLOAD HET VOLLEDIGE LESMATERIAAL

Verwant nieuws

Alle nieuwsberichten