Fiche 6: Bescherming of niet?

Caritas International België Fiche 6: Bescherming of niet?

Isabel Corthier

Isabel Corthier

24/08/2019

Kinderen vertellen hun verhaal. De leerlingen raden of zij recht hebben op internationale bescherming of niet en leren op die manier hun mening te formuleren betreffende het asielbeleid in België.

Kenmerken

  • DOELGROEP: leerlingen van de 1ste, 2de en 3de graag van het secundair of elk ander publiek van jongeren tussen de 13 en 18 jaar oud.
  • DUUR: 25 minuten.

Download

Fiche 6: Bescherming of niet?

Om dit document te openen heb je een wachtwoord nodig. Indien je dit nog niet hebt, volstaat het om simpelweg je gegevens in onderstaand formulier in te geven. Je krijgt onmiddellijk je wachtwoord en hebt hiermee gratis toegang tot alle fiches.

Onbeperkte toegang tot de pedagogische fiches
Privacy *
Wens je dit onderwerp verder uit te diepen? Aarzel niet om onze andere projecten te bekijken op deze site, of schrijf je in op onze nieuwsbrief.

hET VOLLEDIGE EDUCATIEF PAKKET

Het lesmateriaal Between 2 worlds is samengesteld uit 9 verschillende fiches. 3 daarvan zijn opgemaakt om je leerlingen de basisbegrippen en -concepten te doen begrijpen rond het vluchtelingenthema (fiche 1, 2 en 3). Er wordt gebruik gemaakt van verschillende methodieken om de lessen zo ludiek en interessant mogelijk te houden (foto’s, video’s, powerpoints, etc.). Klik hier om het volledige lessenpakket te downloaden.

> IK DOWNLOAD HET VOLLEDIGE LESMATERIAAL

Verwant nieuws

Alle nieuwsberichten