Fiche 3: Parcourspuzzel  – Het parcours van een verzoeker om internationale bescherming in België

Caritas International België Fiche 3: Parcourspuzzel  – Het parcours van een verzoeker om internationale bescherming in België

© Isabel Corthier

© Isabel Corthier

24/08/2019

Je leerlingen maken zelf de puzzel van de asielprocedure in België en ontdekken zo de verschillende stappen die migranten moeten doen om hier internationale bescherming te verkrijgen. Ze worden zich ervan bewust dat dit niet altijd even eenvoudig verloopt.

Kenmerken

  • DOELGROEP: leerlingen van de 2de en 3de graag van het secundair of elk ander publiek van jongeren tussen de 14 en 18 jaar oud.
  • DUUR: 45 minuten.

Download

Fiche 3: Parcourspuzzel – Het parcours van een verzoeker om internationale bescherming in België

Om dit document te openen heb je een wachtwoord nodig. Indien je dit nog niet hebt, volstaat het om simpelweg je gegevens in onderstaand formulier in te geven. Je krijgt onmiddellijk je wachtwoord en hebt hiermee gratis toegang tot alle fiches.

Fiche 3: extra Illustratiemateriaal 

Onbeperkte toegang tot de pedagogische fiches
Privacy *
Wens je dit onderwerp verder uit te diepen? Aarzel niet om onze andere projecten te bekijken op deze site, of schrijf je in op onze nieuwsbrief.

HET VOLLEDIGE EDUCATIEF PAKKET

Het lesmateriaal Between 2 worlds is samengesteld uit 9 verschillende fiches. 3 daarvan zijn opgemaakt om je leerlingen de basisbegrippen en -concepten te doen begrijpen rond het vluchtelingenthema (fiche 1, 2 en 3). Er wordt gebruik gemaakt van verschillende methodieken om de lessen zo ludiek en interessant mogelijk te houden (foto’s, video’s, powerpoints, etc.). Klik hier om het volledige lessenpakket te downloaden.

> IK DOWNLOAD HET VOLLEDIGE LESMATERIAAL


De inhoud van deze fiche werd mede gerealiseerd dankzij de steun van de Europese Unie. De inhoud ervan valt uitsluitend onder de verantwoordelijkheid van Caritas International België en weerspiegelt niet noodzakelijkerwijs de mening van de Europese Unie

Drapeau de l'Union Européenne

Verwant nieuws

Alle nieuwsberichten