Fiche 2: Stoelendans – vluchtelingen

Caritas International België Fiche 2: Stoelendans – vluchtelingen

© Isabel Corthier

© Isabel Corthier

24/08/2019

‘Europa wordt overspoeld door vluchtelingen!’ ‘Europa is het OCMW van de wereld geworden!’ In dit spel wordt duidelijk dat dergelijke uitspraken met een korreltje zout moeten genomen worden. Je leerlingen ontdekken hoe de rijkdom in de wereld verdeeld is, waar mensen op de vlucht zich bevinden en hoe dit niet bepaald in verhouding is.

Kenmerken

  • DOELGROEP: leerlingen van de 2de en 3de graag van het secundair of elk ander publiek van jongeren tussen de 14 en 18 jaar oud.
  • DUUR: 40 tot 50 minuten.

Download

Fiche 2: Stoelendans – vluchtelingen

Om dit document te openen heb je een wachtwoord nodig. Indien je dit nog niet hebt, volstaat het om simpelweg je gegevens in onderstaand formulier in te geven. Je krijgt onmiddellijk je wachtwoord en hebt hiermee gratis toegang tot alle fiches.

Onbeperkte toegang tot de pedagogische fiches
Privacy *
Wens je dit onderwerp verder uit te diepen? Aarzel niet om onze andere projecten te bekijken op deze site, of schrijf je in op onze nieuwsbrief.

HET VOLLEDIGE EDUCATIEF PAKKET

Het lesmateriaal Between 2 worlds is samengesteld uit 9 verschillende fiches. 3 daarvan zijn opgemaakt om je leerlingen de basisbegrippen en -concepten te doen begrijpen rond het vluchtelingenthema (fiche 1, 2 en 3). Er wordt gebruik gemaakt van verschillende methodieken om de lessen zo ludiek en interessant mogelijk te houden (foto’s, video’s, powerpoints, etc.). Klik hier om het volledige lessenpakket te downloaden.

> IK DOWNLOAD HET VOLLEDIGE LESMATERIAAL

Verwant nieuws

Alle nieuwsberichten