Een woning vinden is een haast onmogelijke opdracht voor een pas erkende vluchteling.

Huisvesting :

In het kort

Een woning vinden op de private huurmarkt is enorm moeilijk. Eens erkend, hebben vluchtelingen slechts twee maanden tijd om het opvangcentrum voor asielzoekers te verlaten en een woning te vinden. Een haast onmogelijke opdracht. Het Housing-café helpt hen hierbij. Integratiecoaches en vrijwilligers begeleiden er erkende vluchtelingen in hun zoektocht naar een woning. Contact opnemen met eigenaars, een gezin helpen bij het intrekken in een woning, de inschrijving in de gemeente en bij het OCMW, een school zoeken: het hoort er allemaal bij.

Nieuws "Huisvesting"

Alle nieuwsberichten

Projecten "Huisvesting"

Alle projecten

Focus

  • 4.665

    personen kregen een verblijfsvergunning in België tussen januari en juni 2018.

  • 85

    aanvragen voor onze Housing-Cafés behandeld tussen januari en juni 2018.

Achter elk cijfer een verhaal

Caritas International België Het verhaal van Hussein

Het verhaal van Hussein

“Ik voel me niet op mijn gemak, ik ken de voorschriften hier niet. Wat kan ik je zeggen? Wat kan niet?”. Zo begint het interview…

Lees meer
Alle verhalen
Caritas International België

Vrijwilligerswerk

Honderden vrijwilligers zeggen neen tegen onverschilligheid tegenover vluchtelingen in nood en zetten zich in voor Caritas International. En u, wenst u zich in te zetten voor de meest kwetsbaren?

Ik word vrijwilliger
Caritas International België

Ik doe een gift

Wat zouden we doen zonder u en uw vrijgevigheid? Dankzij uw gift draagt u bij tot de strijd tegen honger, armoede en geweld. Samen geven wij een tweede kans aan mensen die uw gift het meeste nodig hebben.

Ik doe een gift