Palestina

Het Israëlisch-Palestijns conflict lijkt in een impasse te zitten. Het haalt al lang de voorpagina’s niet meer. Maar het onrecht en het dagelijks geweld, vooral in de Gazastrook, zijn er niet minder om voor de bijna twee miljoen inwoners die als het ware in een open gevangenis leven. Met onze steun blijft de lokale Caritas hardnekkig werken aan de economische ontwikkeling van verschillende achtergestelde Palestijnse gemeenschappen. In Gaza organiseert ze ook gezondheidzorg (onder meer dankzij mobile klinieken), van groot belang in deze context van immense verpaupering.

in Palestina

+ -

Projecten "Palestina"

Caritas International Olijfbomencampagne

Olijfbomencampagne

Globalement, Caritas espère défendre les droits humains des Palestiniens dans les territoires occupés, en les aidant spécifiquement à avoir accès à des terres agricoles.