Het eerste doel van onze programma's is de verbetering van de leefomstandigheden van de plattelandsbevolking.

In de jaren ’90 viel de Sovjet-Unie uiteen en volgde een economische en politieke overgangsperiode waardoor miljoenen mensen in armoede vervielen. Vanaf 1989 is Caritas actief in Centraal- en Oost-Europa. Momenteel hebben we projecten in Kosovo, Servië, Bosnië-Herzegovina en Armenië. De voornaamste doelstelling van onze programma’s is het verbeteren van de levensomstandigheden van de plattelandsbevolking. De kleine producenten worden bijgestaan in elke stap, van de productie tot de verkoop.
Maar Caritas helpt ook in landen die nog dichterbij liggen. Op maandag 6 april 2009 werden 26 steden en dorpen in de Italiaanse regio Abruzzo getroffen door een hevige aardbeving, waarvan het epicentrum in Aquila lag. Met zijn sterke aanwezigheid op het terrein kon Caritas duizenden mensen redden.

+ -

Nieuws "Europa"

Projecten "Europa"

Achter elk cijfer een verhaal