Mongolië lijdt al lang onder dzud: een zeer warme, droge zomer en een extreem harde winter. We steunen er een project ter ontwikkeling van de landbouw.

Mongolië strekt zich uit over een oppervlakte van 1.566.500 vierkante kilometer. Het land lijdt al lang onder wat lokaal gekend staat als dzud – een heel warme, droge zomer gevolgd door een extreem strenge winter. Dit fenomeen kan verwoestend zijn voor het vee, de enige inkomstenbron van de Mongoolse bevolking. Sinds 2014 steunen we een project voor landbouwontwikkeling in de streek van Gobi Altai, met steun van de Europese Unie.