De afgelopen jaren werd Azië getroffen door opeenvolgende natuurrampen.

Globalisering en liberalisering van de economie zorgen voor een hogere levensstandaard in Azië. Maar tegelijk nemen ook de verschillen toe en vergroot de sociale ongelijkheid. Omwille van die reden helpt het Caritasnetwerk samen met de lokale Caritasorganisaties de levensomstandigheden van de meest kwetsbare groepen verbeteren. Via inkomensgenererende activiteiten, praktijkopleidingen en ondernemingstrainingen leren we gemarginaliseerde groepen hoe ze hun rechten kunnen opeisen en meer onafhankelijk kunnen worden.

De afgelopen jaren werd Azië getroffen door opeenvolgende natuurrampen. Miljoenen mensen moesten hun huizen verlaten in India, Pakistan, Sri Lanka, Nepal, Myanmar en de Filippijnen. Telkens sprong het Caritasnetwerk in de bres met noodhulp- en heropbouwprojecten. Recent heeft Caritas International samen met haar netwerk een noodhulpactie opgezet voor 350.000 slachtoffers uit Nepal.

international
Azië

+ -

Nieuws "Azië"