Sinds december 2013 is het geweld verder toegenomen in het oosten en noorden van Zuid-Soedan.

Zuid-Soedan

Sinds december 2013 is het geweld verder toegenomen in het oosten en noorden van Zuid-Soedan nadat president Kiir vicepresident Machar ervan beschuldigd had een staatsgreep te beramen. Het conflict is opnieuw opgelaaid en de etnische spanningen zijn toegenomen.

In augustus 2015 werd een staakt-het-vuren ondertekend en in april 2016 werd een overgangsregering tot stand gebracht. Gevechten tussen regeringstroepen en oppositietroepen blijven duren en komen nu ook steeds vaker voor in het zuiden van het land. Het voortdurende geweld, de instabiliteit van de markt en slechte oogsten hebben de voedselprijzen de hoogte in gejaagd. Als resultaat van de instabiliteit die nu ook wijdverspreid is in regio’s die voorheen stabiel waren, zijn duizenden mensen gevlucht naar buurlanden.

Caritas International steunt kleine producenten in Zuid-Soedan en vluchtelingen in Uganda met eigen fondsen en fondsen van de Zwitserse regering.

Nieuws "Zuid-Soedan"

Projecten "Zuid-Soedan"

Achter elk cijfer een verhaal

Alle verhalen