Voedselzekerheid met speciale aandacht voor water.

Ethiopië

Ethiopië maakt de laatste tien jaar een indrukwekkende economische ontwikkeling door. “Double-digit” groeicijfers, indrukwekkende infrastructuurwerken en opvallende verwezenlijkingen in het kader van het hoger onderwijs, blijven samen gaan met grote sociale ongelijkheid. Een aanzienlijk deel van de bevolking lijdt onder schrijnende armoede en voedselonzekerheid. Hoewel de Ethiopische overheid in 2015, in respons op de El Niño droogte die de Hoorn van Afrika teisterde, getoond heeft over een zekere capaciteit te beschikken om een catastrofe te voorkomen, getuigde diezelfde droogte eveneens van de voortdurende kwetsbaarheid van grote delen van de plattelandsbevolking.
Caritas startte haar activiteiten in Ethiopië in 1984, toen de bevolking het slachtoffer werd van een heel zware hongersnood. Eerst met dringende noodhulp, onmiddellijk daarna met het opzetten van ontwikkelingsprojecten om het leven van de mensen duurzaam te verbeteren. Wij werken hoofdzakelijk op het platteland in erg droge gebieden.

Nieuws "Ethiopië"

Projecten "Ethiopië"

Achter elk cijfer een verhaal

Alle verhalen