Ethiopië maakt de laatste tien jaar een indrukwekkende economische ontwikkeling door. Maar...

Ethiopië maakt de laatste tien jaar een indrukwekkende economische ontwikkeling door. “Double-digit” groeicijfers, indrukwekkende infrastructuurwerken (wegen, spoorlijnen, dammen voor het opwekken van hydro-elektriciteit, enz.) en opvallende verwezenlijkingen in het kader van bijvoorbeeld het hoger onderwijs, gaan echter gepaard met het reproduceren van schrijnende armoede en voedselonzekerheid onder een aanzienlijk deel van de bevolking. Hoewel de Ethiopische overheid in 2015, in respons op de El Niño droogte die de Hoorn van Afrika teisterde, getoond heeft over een zekere capaciteit te beschikken om een catastrofe te voorkomen, getuigde diezelfde droogte eveneens van de voortdurende kwetsbaarheid van grote delen van de rurale bevolking.

Nieuws "Ethiopië"

Projecten "Ethiopië"