Centraal-Afrikaanse Republiek

Sinds eind 2012 kent de Centraal-Afrikaanse Republiek ongezien intercommunautair geweld. Het toenemende aantal mensen dat getroffen wordt door voedselonzekerheid is sterk verbonden met de politieke crisis in combinatie met de algemene achteruitgang van de economische activiteiten.

Bijna 2 miljoen mensen leven in voedselonzekerheid (praktisch 50% van de totale bevolking), waarvan 15,2% lijdt aan ernstige voedselonzekerheid, en 35,2% aan gematigde voedselonzekerheid.