Burundi ligt in Oost-Afrika en wordt in het noorden begrensd door Rwanda, in het oosten en zuiden door Tanzania.

Burundi

Volgens het Wereldvoedselprogramma (WFP), zijn 43 miljoen Afrikanen afhankelijk van voedselhulp en staan 35 van hen op de rand van hongersnood. Momenteel zijn 23 Afrikaanse landen op de een of andere manier getroffen door voedseltekorten. enerzijds bieden weersomstandigheden of biologische oorzaken een verklaring, maar anderzijds zijn er ook andere oorzaken: aids, politieke onrust, buitenlandse schulden, armoede. Caritas International voert noodhulp- en ontwikkelingsprogramma's uit over heel het Afrikaanse continent, of het nu gaat om haar eigen programma's of om programma's die opgestart werden door het Caritasnetwerk. Bovendien heeft Caritas International verschillende ontwikkelingsprojecten in Afrika met als voornaamste doelstelling het bestrijden van voedselonzekerheid.

Nieuws "Burundi"

Projecten "Burundi"

Focus

• 40%