Ethiopië: Tover het dorre land om in een groene tuin

Filipijnen, 2 jaar na de tyfoon Haiyan

In het kort

Samen stellen wij alles in het werk om het leven van de meest kwetsbaren drastisch te verbeteren. In samenwerking met onze partners, donoren en sympathisanten geven wij hoop aan slachtoffers van conflicten, natuurrampen en armoede in alle uithoeken van de wereld. Na de noodhulp gaan we verder met heropbouw en ontwikkelingsprojecten.

 • Crisishulp & ontwikkeling

  Wij zijn de Belgische schakel in een wereldwijd netwerk waardoor medewerkers en vrijwilligers van lokale Caritas organisaties onmiddellijk aan de slag gaan bij een crisis en wij geven de kans aan slachtoffers om opnieuw een menswaardig en duurzaam leven op te bouwen.

  Lees meer
 • Voedselzekerheid

  Ongeveer 800 miljoen mensen lijden aan chronische ondervoeding. Caritas International, haar partners, boerenorganisaties en landbouwgemeenschappen verenigen zich dagelijks in de strijd tegen hongersnood en armoede.

  Lees meer
 • Risicobeheersing & preventie

  De grootste rampen treffen vaak de meest kwetsbare gemeenschappen. Risicovermindering en preventie zijn essentieel in projecten van Caritas om gemeenschappen te versterken.

  Lees meer
 • Partners & netwerk

  Caritas International behoort tot een wereldwijd netwerk van meer dan 160 organisaties aanwezig in 200 landen. Samen bereiken ze jaarlijks meer dan 60 miljoen mensen. Deze sterke verankering tussen alle lokale en nationale organisaties zorgt ervoor dat er snelle, efficiënte, gecoördineerde en duurzame hulp kan geboden worden. In België vervult Caritas International haar missie[VE2] in lijn met haar partners en koepelorganisaties.

  Lees meer

Nieuws

Alle nieuwsberichten

Projecten

Alle projecten

Focus

 • 39

  landen waar Caritas de internationale samenwerking werzekerde in 2016.

 • € 10.345.635

  in 2016 rechtstreeks geïnvesteerd in internationale hulp door Caritas International.

 • 16.940

  slachtoffers van de orkaan Matthew konden direct na de ramp rekenen op noodhulp van Caritas.

Achter elk cijfer een verhaal

Alle verhalen
Caritas International

Vrijwilligerswerk

Honderden vrijwilligers zeggen neen tegen onverschilligheid tegenover vluchtelingen in nood en zetten zich in voor Caritas International. En u, wenst u zich in te zetten voor de meest kwetsbaren?

Vrijwilliger worden
Caritas International

Doe een gift

Wat zouden we doen zonder u en uw vrijgevigheid? Dankzij uw gift draagt u bij tot de strijd tegen honger, armoede en geweld. Samen geven wij een tweede kans aan mensen die uw gift het meeste nodig hebben.

Doe een gift