Een woning vinden is een haast onmogelijke opdracht voor een pas erkende vluchteling.

Huisvesting

Een woning vinden op de private huurmarkt is enorm moeilijk. Eens erkend, hebben vluchtelingen slechts twee maanden tijd om het opvangcentrum voor asielzoekers te verlaten en een woning te vinden. Een haast onmogelijke opdracht. Het Housing-café helpt hem hierbij. Integratiecoaches en vrijwilligers begeleiden er erkende vluchtelingen in hun zoektocht naar een woning. Contact opnemen met eigenaars, een gezin helpen bij het intrekken in een woning, de inschrijving in de gemeente en bij het OCMW, een school zoeken: het hoort er allemaal bij.

Nieuws "Huisvesting"

Projecten "Huisvesting"

Focus

ASIELAANVRAGEN VAN SYRIËRS IN BELGIË IN 2015