Werken en wonen in menswaardige omstandigheden is van cruciaal belang voor Caritas International

Erkende vluchtelingen worden begeleid door onze teams in hun administratieve stappen en hun integratieproces. Ons doelpubliek zijn voornamelijk kwetsbare vluchtelingen. Voor Caritas International is werken en wonen in menswaardige omstandigheden van cruciaal belang. Daarom organiseren we regelmatig Housing- en Working-cafés.

Caritas International Workcafé

Workcafé

Het workcafé: worskhops over werken in België, of hoe de toegang tot werk faciliteren voor erkende vluchtelingen.

Focus

• 14.559

ASIELAANVRAGEN IN BELGIË TUSSEN JANUARI EN SEPTEMBER 2017.

• 52%

van de bezoekers van de housing-cafés van Caritas hebben in 2016 een woning gevonden.

• 2.212

MENSEN VERLOREN TUSSEN januari EN MEI 2017 HET LEVEN IN EEN POGING OM EUROPA TE BEREIKEN VANUIT LIBIË

Achter elk cijfer een verhaal

Alle verhalen