Juridische vragen

Wij achten het essentieel dat de mensenrechten van migranten worden gegarandeerd, ongeacht hun statuut. Caritas International heeft daarom juristen in dienst die ondersteuning bieden in de voortdurende strijd voor een betere bescherming van de mensenrechten.

Ons actieterrein: het onthaal en de procedures die azielzoekers doorlopen, gezinshereniging, voogdij van niet-begeleide minderjarige vreemdelingen (NBMV), regularisatieprocedures en vreemdelingenrecht in gesloten centra.
Maar we werken ook rond meer algemene kwesties die vaak ingrijpende gevolgen hebben voor de vreemdelingen, zoals huisvesting, schulden, sociale rechten en discriminatie.

Onze juristen adviseren maatschappelijk werkers (onze sociale dienst en partners van de dienst opvang) zodat zij kunnen inspelen op vragen van de doelgroep.

Nieuws "Juridische vragen"

Projecten "Juridische vragen"