Bezoek aan gesloten centra

Caritas International verzet zich tegen de detentie van vreemdelingen omwille van migratie-redenen. Maar omdat deze praktijk courant is in België, is het essentieel dat onze organisatie de gesloten centra kan bezoeken. Deze regelmatige bezoeken hebben tot doel migranten te informeren over hun situatie en hun rechten, hun isolement te doorbreken, psychosociale en juridische steun te bieden en hun levensomstandigheden in de centra te controleren.

Nieuws "Bezoek aan gesloten centra"

Focus

ASIELAANVRAGEN IN BELGIË TUSSEN JANUARI EN SEPTEMBER 2017.

• 30%

VAN DE MENSEN DIE IN 2016 HET VLUCHTELINGENSTATUUT KREGEN IN BELGIË, KWAMEN UIT SYRIË (7.337 MENSEN)